Григоренко Анатолій Петрович

grigorenko

Професор кафедри, доктор медичних наук,  Григоренко Анатолій Петрович, 1976 р.н., закінчив Вінницький державний медичний університет ім. М.І. Пирогова по спеціальності „Лікувальна справа” в 1999 р.

Професор Анатолій Григоренко є деканом факультету післядипломної освіти Вінницького національного медичного університету ім. М. І. Пирогова.

Григоренко Анатолій Петрович народився 14 червня 1976 року в м. Вінниця.

Професію лікаря здобув у Вінницькому медичному університеті ім. М.І. Пирогова, де у 1999 році отримав диплом за спеціальністю «Лікувальна справа».

Після закінчення університету навчався в інтернатурі та магістратурі (1999-2001 рр.). З лютого 2001 року по грудень 2008 року працював асистентом кафедри акушерства та гінекології ФПО. З 2008 по теперішній час працює за сумісництвом у ХМПЦ лікарем акушер-гінекологом.

За час роботи удосконалив методики кесаревого розтину та черезпіхвової екстирпації матки.

У 2002 році успішно захистив кандидатську дисертацію на тему: «Проблеми та перспективи кесаревого розтину при строковому та передчасному розродженні».

23 грудня 2008 року присвоєне вчене звання доцента.

В 2009 році успішно захистив докторську дисертацію на тему: «Прогноз та профілактика випадіння внутрішніх статевих органів у жінок, хірургічна реабілітація».

В 2011 році в МОЗ України йому вперше присвоєна вища атестаційна категорію за спеціальністю „Акушерство та гінекологія”, яку він успішно підтверджує кожні 5 років.

З січня 2012 року обраний за конкурсом на посаду завідувача кафедри акушерства та гінекології ФПО ВНМУ ім. М.І. Пирогова.

В червні 2016 року Анатолію Петровичу присвоєне звання професора.

З 31.03.2017 року по теперішній час очолює факультет післядипломної освіти лікарів Вінницького національного медичного університету ім. М.І. Пирогова, де готує молоде покоління лікарів.

Професор Анатолій Григоренко є автором 134 наукових праць, в тому числі 29 патентів на винаходи та одного нововведення, 4 навчально-методичних посібників, співавтором національного підручника «Акушерство». Наукові розробки стосуються проблем хірургічного лікування пролапсу внутрішніх статевих органів, удосконалення методики кесаревого розтину у жінок та медикаментозного лікування основних нозологій в акушерстві та гінекології.

У 2023 році професор А.П. Григоренко був удостоєний звання Заслужений лікар України

А.П. Григоренко успішно поєднує педагогічну, наукову діяльність з громадською діяльністю. Є головою Асоціації акушерів-гінекологів Хмельницької області.

Професор щороку проводить близько 120-130 складних оперативних втручань, в тому числі засобами малоінвазивної хірургії.